DŽEMILA DILBEROVIĆ: Moda je za mene strast i moj način izražavanja kreativnosti

Džemila3

Bogato ukrašene večernje haljine zaštitni su znak dubrovačke dizajnerice Džemile Dilberović. Takve haljine obožava jer kako kaže,najbolje ističu ženstvenost. Pod imenom brenda „Lela design“ pomno ih osmišljava već dugi niz godina,iako se tek odnedavno prezentira javnosti. Svoju novu kolekciju večernjih haljina predstavila je prošlog mjeseca na Sajmu vjenčanja „Wedding day“ u Splitu,a što novo priprema i što misli o stilu svojih sugrađanki Džemila nam otkriva u intervjuu…

Na novom Sajmu vjenčanja „Wedding day“,održanom prošlog mjeseca u Splitu, predstavili ste novu kolekciju večernjih haljina. Možete li reći nešto više o kolekciji? Što želite poručiti ženama putem predstavljene kolekcije?

Kao što ste i sami rekli radi se o novoj kolekciji večernjih haljina. Cijela kolekcija izrađena je od satena,čipke i materijala ukrašenih šljokicama. Izrada je trajala svega desetak dana,a ženama putem ove kolekcije želim poručiti da budu ženstvene,glamorozne,profinjene i da prije svega naglašavaju ljepotu svojeg tijela.

Predstavljanje na spomenutom događaju bila je još jedna prilika da se splitska modna publika upozna s vašim radom. Gdje ste se,osim na Sajmu vjenčanja Wedding day,predstavljali u Splitu?

Osim na ovom Sajmu vjenčanja,četiri puta sam svoje kreacije predstavljala u Splitu. Od toga dva na Sajmu vjenčanja u organizaciji Adria Medie Zagreb.

Dzemila Dilberovic na sajmu vjencanja

Gdje pronalazite inspiraciju za svoje kreacije?

Pronalazim ju u svakodnevnici. Različite situacije i detalji koje primjećujem oko sebe su mi motiv da napravim nešto za što smatram da će biti lijepo i posebno.

Što vam je najvažnije pri izradi kolekcije? Čemu najviše pridajete pažnju?

Najvažnije mi je prilagoditi kreaciju tijelu žene kojoj je namijenjena. Ona se u njoj mora osjećati udobno i ženstveno.

Možete li opisati idealnu ženu koja nosi „Lella design“?

To je visoka,vitka i odvažna žena koja se zna nositi sa svojim tijelom. Naravno,to je žena kojoj je stalo da uvijek izgleda lijepo i otmjeno.

Sa kćeri Lejlom backstage

Osim modnim dizajnom bavite se i organizacijom modnih događanja. Upravo u Dubrovniku organizirali ste „Glamour fashion show“ na kojem su gostovali mnogi mladi i neafirmirani dizajneri. Što vas je potaknulo da se odlučite na taj potez? Nedostatak sličnih događanja u Dubrovniku ili pak nešto drugo?

Dubrovnik je,kao jedan od naših najljepših gradova,idealna lokacija za organizaciju modnih događanja. To se posebno odnosi na Stradun. Ljubav prema modi glavni mi je motiv za ovaj potez koji se pokazao uspješan. Istina je da Dubrovniku nedostaje modnih događanja i tome bi svakako trebalo posvetiti puno više pažnje.

Dolazite iz male sredine koja je još uvijek nedovoljno modno razvijena. Koliko je,obzirom na to,teško biti osoba koja se bavi modom u Dubrovniku?

Kao što sam već rekla,bilo bi itekako korisno i važno da se modna scena više razvija u Dubrovniku.

Kako biste opisali modni stil dubrovkinja? Nose li dobro najnovije modne trendove?

Modni stil dubrovkinja je jako trendi. Prate i dobro nose najnovije modne trendove ali često se događa da se odijevaju identično jer u Dubrovniku nedostaje mjesta za shopping.

Bavite se modom već jako dugo. Hoće li ona ostati samo vaš omiljeni hobi ili imate želju jednog dana napraviti iskorak i predstaviti se na jednom od vodećih hrvatskih modnih događanja?

Voljela bih se predstaviti na jednom od vodećih hrvatskih modnih događanja jer je neraskidiva ljubav prema ovome što radim. Moda je za mene strast i moj način izražavanja kreativnosti.

Svježe ste educirani što se tiče trendova vjenčanja za ovu godinu. Možete li pružiti jedan modni savjet svim budućim mladenkama?

Najvažnije je da se lijepo osjećaju i odluče za vjenčanicu koja im pristaje i koju žele nositi.

TEKST: Marijana Skender

FOTO: Srđan Tutić,privatna arhiva