Festivalom frizura završena MONTURA 2012

I druga večer ovogodišnjeg izdanja Monture Split fashion destination 2012. uspješno je održana u Dioklecijanovim podrumima u Splitu.

Bila je to večer posvećena kosi jer su na modnoj pisti svoja majstorska umijeća pokazali frizeri iz deset salona iz Splita,Kaštela,Omiša i Vrgorca.

Nastupili su: Lawen (Kaštel Lukšić), Matija, Stil M, Dany, Elida, Chyara, Saloma i Urban iz Splita, Miljenko iz Vrgorca te Tip Top iz Omiša.

 

Svaki od salona potrudio se napraviti najmanje deset do najviše dvadeset frizura te su tako gledatelje u prepunoj dvorani Dioklecijanovih podruma uputili u najnovije trendove šišanja,tapiranja,pletenja,uvijanja…

Moglo se vidjeti i asimetričnih dužih i kraćih frizura,nevjerovatnih punđi i još nevjerovatnijih boja.

Ono što je osim samih frizura najviše oduševilo publiku bili su nastupi. To su bile prave male koreografije u kojima se i plesalo i glumilo.

Frizerskom salonu Stil M modeli su bili njihovi stalni klijenti koji su odlično odradili koreografiju.

Salonu Dany pomogle su članice plesne škole “Korak po korak” koje su u haljinama Sherri Hill i uz valcer predstavile vjenčane frizure.

Salon Chyara među modelima je imao i četiri mlade balerine,članice baletne škole splitskog HNK. Plesali su i modeli salona Saloma,a modeli salona Urban su odigrali malu “starorimsku” predstavu i na najsliovitiji način pokazali kako su  frizure starih Rimljanki i danas vrlo ženstvene i moderene,a svojom su koreografijom ujedno i zatvorili festival.

 

Festival frizera splitsko-dalmatinske županije u sklopu modne manifestacije “Montura Split fashion destination” inicirala je Elida Marković,vlasnica frizerskog salona Elida,sa željom da se ovakav frizerski spektakl ubuduće održava svake godine.

Tekst: Marijana Skender

Foto:Maja Prgomet