PREDSTAVLJAMO: Konceptualni dućani u Splitu

 

foto za home

Modno tržište koje vremenom postaje sve zahtjevnije i zasićenije nameće nova pravila ponašanja,nove trendove ali svakako i nove načine pristupa prema još zahtjevnijim kupcima. Kupac,koji se ne snalazi u preširokom spektru izbora ili je nezadovoljan uslugom postao je nedopustiv luksuz. Upravo to je jedan od razloga što poslijednjih nekoliko godina u svijetu vlada trend otvaranja konceptualnih dućana.

Ponuditi cjelokupan lifestyle na jednome mjestu,osnovna je zadaća dućana koji su se pojavili još devedesetih godina prošlog stoljeća,a sada doživljavaju apsolutan „come back“. Njihova glavna sastavnica je moda,ali nikako ne i jedina. Ulaskom u konceptualni dućan zapravo ulazite u svijet u kojem se savršeno isprepliću određene vrste umjetnosti. Krajnji cilj je osim najbolje moguće usluge,pružiti edukaciju i najvažnije od svega,ostaviti emocionalni dojam na kupca i tako ga potaknuti da se poželi vratiti.

 

Kako u svijetu,popularni su postali i u hrvatskoj. Dovoljno govori činjenica da samo u Splitu postoji čak šest konceptualnih dućana,a danas ćemo vam predstaviti prva tri.

 ID1

 ID Store- Smješten blizu samog središta Splita,vrlo brzo postao je omiljeno mjesto svih fashionistica koje vole odjeću s potpisom poznatih hrvatskih dizajnera. Elfs,Zigman,Anamarija Asanović,Moody Twin,Sovilj,Gethaldus Vintage samo su neka od poznatih imena i brendova koji se mogu pronaći u ponudi ID Storea. U želji da ženama kozmpolitskog duha ponude nešto što dosad nisu mogle pronaći u hrvatskoj,vlasnici Danilo Vukčević i Ivan Gaće uvrstili su i kompletan lifestyle accessories kako bi u predivno uređenom interijeru žene mogle u potpunosti uživati. To i ne čudi,budući da se imperativ poslovanja temelji na apsolutnoj sreći svake osobe koja napusti ID Store.

 getgetget2

 Get Get Get- Kako i sam naziv otkriva,Get Get Get nalazi se u samom srcu Geta,odnedavno u novom i većem prostoru koji je vlasnici Ani Barbarić Krželj omogućio suradnju s još većim brojem dizajnera i općenito,umjetnika. Interijer je  inspiriran  muzejskim dućanima,a upravo spoj neobičnog interijera,lokacije i zanimljivih suradnika ono je što ovaj koncept dućan izdvaja od ostalih. No,ne samo to. Get Get Get u svojoj ponudi ima isključivo radove neafirmiranih hrvatskih dizajnera odjeće,slikara,dizajnera namještaja,fotografa i arhitekata. Sa svima je dogovorena ekskluzivna proizvodnja za Split,a sve što se nalazi u ponudi napravljeno kao unikat ili se proizvodi u vrlo malim serijama. Želja vlasnice je u budućnosti više prostora posvetiti dizajnerima muške odjeće kao i naravno,nastaviti uspješnu suradnju s mladim kreativcima.

 

Loft1

Loft- Francuski retro chic u Splitu,najbolja je rečenica koja opisuje koncept dućan u vlasništvu poznatog modnog stilista Damira Gerovca. Iako zamišljen kao „modni dnevni boravak“ svojim interijerom pruža i dašak Pariza koji je nemoguće ne zamijetiti. Tome je dodatno doprinio i pariški modni brend Comme Toi,profinjenih materijala i udobnih krojeva koji se ekskluzivno nalazi u ponudi. Drugi dio čine unikatne mirisne svijeće O!Candle,Luma designa iz Rijeke. Izrađene ručno od ekološkog voska i zanimljivih geometrijskih oblika djeluju vrlo dekorativno te su izvrstan poklon u svim prilikama. Uz sve navedeno,ono što će sigurno privući mnoge žene za posjet Loftu je besplatna usluga stilista. Svoju ljubav prema poslu stilist Gerovac pretvorio je u posao,odnosno koncept dućan koji splićanima nudi doživljaj velike svjetske prijestolnice mode.

Fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji!

TEKST: Marijana Skender

FOTO:   DK Photography: Deni Koraca & Luka Kivela